Skočiť na hlavný obsah

Ako na cesto na medovníky

Ako na cesto na medovníky

Vytvoriť novú tému

Přeji krásný den!

 

Jdu pro radu, jestli se tu nenajde dobrá duše, která by mi dokázala poradit. Narazila jsem na netu na obrázek perníčku, jehož povrch vypadá jako hrubá kůra stromu. Netuším, jak to udělat, nevíte někdo? Není to zdobení, ale přímo to musí tak být podle mě upečené. Ale nikdy předtím jsem to neviděla.

čítať ďalej
Ahojte. Prosim o radu. Zamiesim cesto na medovnicky, necham den v chladnicke. No a potom pri valkani mam velky problem. Cesto sa akokeby scvrkava. Vykrojene medovnicky menia tvar. No a po upeceni este horsie. Niekedy sa mi aj podari prve plechy upiect ako tak v poriadku, no ked zvysne cesto opat miesim a vykrajujem, este viac sa zmensuje a je uplne ako guma. Kde moze byt chyba? Dakujem za rady
čítať ďalej

Dobrý den chcel by som poprosit o radu ake cesto pouzivate ked robite medovnikove chalupky??Učím sa za cukrára a chcem neako začať a myslím si že teraz cez sezonu to neni zlé.Ešte jedna otázka čo by ste pýtali za takú chalúpku? Dakujem

čítať ďalej

Zdravim vospolok,

prave si hladam recept na medovnikove cesto a ako tak citam recepty - niekde stoji roztopene maslo, niekde zmaknute maslo a niekde len maslo. Ako je to vlastne? Dava sa maslo roztopene alebo nie? Ked sa pise len maslo...? Aky je potom rozdiel v ceste?

Dakujem vopred za akukolvek odpoved

čítať ďalej

Skúšala som 2 nové  recepty so salajkou, miesto PDP. Medovníčky sú pekné , púchle, hladké, nerobia sa bubliny, neroztekajú sa, ale ....odspodu sa rýchlo pripekajú, čiže sú tmavé, hoci sa pečú krátko. Ak ich budem piecť menej, nebudú dosť upečené. Môže to byť tou salajkou, alebo v receptoch je viac cukru ako v iných? 

čítať ďalej

Ahojte, potrebujem poradit, ake "upravy" treba spravit, ak chcem piect velmi velke medovniky, napr 35x35 cm. Urcite aj na hrubsie vyvalkat, ale napr. tie dobre recepty na makke medovniky su asi nevhodne na velke tvary, ci? Este mam problem, ze ked peciem vacsie srdce, pekne mi narastie, ale smerom k dolnemu spicu akoby splasne a preliaci sa dole, trochu sa tam zvlni. Prosim vas, poradte mi, co ste od fachu, za kazdu radu budem velmi vdacna.

čítať ďalej

Ahojte, prosím o pomoc skúsené medovnikárky, cukrárky emoticon Používam vlastný upravený recept, a stále neviem príst na príčinu môjho problému s upečeným cestom. Mám tri nedokonalosti, ktoré neviem ako upraviť. 1. Po upečení mi na spodnej strane niekedy, hlavne pri väčších medovníkoch, zostávaju vzduchové bubliny. Tie spôsobia, že medovník sa zospodu na papier prilepí a časť na ňom zostane a pod ním veľká diera.

čítať ďalej

Veľmi by som chcela poprosiť, ak s tým má niekto skúsenosť, čo robím zle, keď po vychladnutí sa mi medovníky mierne vytočia - ich spodok nie je rovný. Mám dobrý recept, ktorý nechcem meniť. Neviem, či je chyba v recepte, alebo v mojom postupe. Najprv vyšľahám vajcia s cukrom, potom pridám roztopený med s tukom, ktoré nechám vychladnúť. a potom do toho zapracujem sypké ingrediencie. Po upečení ich potriem vyšľahaným vajcom. treba ich dať nachvíľu zapiecť? môže to spôsobovať to vajce, že po vychladnutí sa stiahne a potom ohne medovník? Za odpovede ďakujem.

čítať ďalej