
tanihy
Bielková poleva na zdobenie medovníčkov.
1 | kus | bielok |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | čajové lyžičky | citrónová šťava |
Odvážime čistý bielok z vajíčka bez zárodku. Danú hmotnosť vynásobíme hodnotou 5,3, tak získame množstvo práškového cukru. V ingredienciách je len orientačné množstvo.
Práškový cukor preosejeme, aby bol bez zbytočných vedľajších nečistôt.
Bielko spolu s cukrom šľaháme asi 15 minút.
Pripravenú polevu odoberieme do cukrárenských sáčkov alebo doma pripravených celofánových kornútov.
Necháme si asi 3 PL polevy, do ktorej pridáme citrónovú stavu prípadne horúcu vodu, aby sme mali na zalievanie plôch medovníčkov. Citrónovú šťavu treba nalievať cez sitko, aby sa nám do polevy nedostala dužina.
Ak máte radšej medovníčky celozaliate, tak si tej polevy nechajte na zriedenie viac :)
Po došľahaní mixérom polevu premiešame lyžicou, aby sme odstránili prípadné vzduchové bublinky.
Ak chcete farebnú polevu na zalievanie plôch, tak práškovú farbu rozrobte v citrónovej šťave, a tak pridajte do polevy. Gélovú farbu môžete rovno pridať do polevy.
Komentáre
Rado sa stalo ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďakujme za recept na polevu, akurát také som dnes potrebovala.