Ake maslo do medovnikoveho cesta

Zdravim vospolok,

prave si hladam recept na medovnikove cesto a ako tak citam recepty - niekde stoji roztopene maslo, niekde zmaknute maslo a niekde len maslo. Ako je to vlastne? Dava sa maslo roztopene alebo nie? Ked sa pise len maslo...? Aky je potom rozdiel v ceste?

Dakujem vopred za akukolvek odpoved

Ahoj, no úprimne ti Martinka poviem, že do originál prapôvodných medovníkov žiadne maslo nejde. Ja roky pečiem podľa starého receptu martinských medovníkárov a tam sa maslo nedáva. Je to preto, že maslo bolo veľmi vzácne a málo sa používalo, ale aj preto, že cesto na medovníky bolo zamiesené-dá sa povedať, že celý rok v kameninových nádobách- a maslo by v ceste zosmradlo. Z kameninovej nádoby sa cesto odoberalo a piekli sa medovníky na slávnosti, alebo keď išli predávať na jarmok. Ak budeš mať záujem, recept rada poskytnem. Hambím sa

Ja by som mala zaujem o Vas recept, ak by bolo mozne, dakujem ☺

Ahoj,mohla by si mi prosím poslať ten dávny recept bez masla? ďakujemHambím sa

Prosím Vás, mohli by ste mi poslať recept na medovniky bez masla? Ďakujem Vám :)Kvietok

ja davam maslo do medovnikov na jedenie, nie do tych na dekoracne predmety, recept mam od prastarej medovnikarky, ona maslo davala. Aj nam viac chutia ako bez masla. Zjest by sa mali do 3 mesiacov. Davam prave maslo, roztopim ho v hrnci nad parou, pridam cukor a med, do vlazneho zaslaham vajcia a rum. Presny recept napisem, ak budes mat zaujem.

Ja by som mala zaujem o Vas recept, ak by bolo mozne, dakujem ☺

poslala som

Ahojte dievcence, ja by som mala zaujem o oba recepty (od @galaxy70 aj od @zou) Hambím sa. Chcela by som do vianoc skusit nejake pre mna nove, inymi overene recepty na medovniky. Vopred vdaka

poslala som

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.