Skočiť na hlavný obsah

Ako na cesto na medovníky

Ako na cesto na medovníky

Popis

Diskusie a rady ako správne pripraviť medovníkové cesto, či už na medovníky na zdobenie, alebo hneď mäkké na jedenie.

Ahojte. Prosim o radu. Zamiesim cesto na medovnicky, necham den v chladnicke. No a potom pri valkani mam velky problem. Cesto sa akokeby scvrkava. Vykrojene medovnicky menia tvar. No a po upeceni este horsie. Niekedy sa mi aj podari prve plechy upiect ako tak v poriadku, no ked zvysne cesto opat miesim a vykrajujem, este viac sa zmensuje a je uplne ako guma. Kde moze byt chyba? Dakujem za rady

Zdravim vospolok,

prave si hladam recept na medovnikove cesto a ako tak citam recepty - niekde stoji roztopene maslo, niekde zmaknute maslo a niekde len maslo. Ako je to vlastne? Dava sa maslo roztopene alebo nie? Ked sa pise len maslo...? Aky je potom rozdiel v ceste?

Dakujem vopred za akukolvek odpoved

Skúšala som 2 nové  recepty so salajkou, miesto PDP. Medovníčky sú pekné , púchle, hladké, nerobia sa bubliny, neroztekajú sa, ale ....odspodu sa rýchlo pripekajú, čiže sú tmavé, hoci sa pečú krátko. Ak ich budem piecť menej, nebudú dosť upečené. Môže to byť tou salajkou, alebo v receptoch je viac cukru ako v iných? 

Ahojte, potrebujem poradit, ake "upravy" treba spravit, ak chcem piect velmi velke medovniky, napr 35x35 cm. Urcite aj na hrubsie vyvalkat, ale napr. tie dobre recepty na makke medovniky su asi nevhodne na velke tvary, ci? Este mam problem, ze ked peciem vacsie srdce, pekne mi narastie, ale smerom k dolnemu spicu akoby splasne a preliaci sa dole, trochu sa tam zvlni. Prosim vas, poradte mi, co ste od fachu, za kazdu radu budem velmi vdacna.

Ahojte, prosím o pomoc skúsené medovnikárky, cukrárky emoticon Používam vlastný upravený recept, a stále neviem príst na príčinu môjho problému s upečeným cestom. Mám tri nedokonalosti, ktoré neviem ako upraviť. 1. Po upečení mi na spodnej strane niekedy, hlavne pri väčších medovníkoch, zostávaju vzduchové bubliny. Tie spôsobia, že medovník sa zospodu na papier prilepí a časť na ňom zostane a pod ním veľká diera.

Veľmi by som chcela poprosiť, ak s tým má niekto skúsenosť, čo robím zle, keď po vychladnutí sa mi medovníky mierne vytočia - ich spodok nie je rovný. Mám dobrý recept, ktorý nechcem meniť. Neviem, či je chyba v recepte, alebo v mojom postupe. Najprv vyšľahám vajcia s cukrom, potom pridám roztopený med s tukom, ktoré nechám vychladnúť. a potom do toho zapracujem sypké ingrediencie. Po upečení ich potriem vyšľahaným vajcom. treba ich dať nachvíľu zapiecť? môže to spôsobovať to vajce, že po vychladnutí sa stiahne a potom ohne medovník? Za odpovede ďakujem.

Ahojte babenky, čitam a neviem kam s konopy, tak pišem či neviete poradit každy jarmok a ine akcie kde chodime kupujem čiste madovničky, asi 14 kuskov dokažem sama spapat su užasne chutne, raz nemožem najst recept na makučke vonave tmave madovničky poradite recept, ja len pre svoju spotrebu budete take dobre????? dakujem krasne pekny večer Úsmev