
Pixabay.com
Veľmi jednoduchý recept na prípravu medovníkov.
Ingrediencie
400 | gramov | hladká múka |
170 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | rum |
3 | polievkové lyžice | med |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
2 | čajové lyžičky | perníkové korenie |
Na potretie: | ||
trocha | mlieko | |
1 | kus | žĺtok |
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame, poriadne zamiesime. Potom zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať 24h pri izbovej teplote.
Keď si cesto odpočinie, tak ho opäť premiesime, rozvaľkáme a povykrajujeme
Vykrojené medovníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením potrieme medovníčky teplou vodou.
Hneď ako vyberieme medovníčky z rúry, potrieme ich rozmiešaným žĺtkom, ktoré sme zmiešali troškou mlieka.
Výnos
60 kusy
Celkový čas
27 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
7 minút
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte