Asi každá z nás má svoje "know how" .... ja si najprv preosejem suché suroviny a medzitým si jemne nahrejem med s tukom, do tohto pridám vajíčka a ihneď ponorným mixérom šľahám a celé (ešte teplé) nalejem na preosiate suroviny a ďalej to mixérom spracúvam, kým sa mi neurobí taký "maglajz", toto dám do chladničky a na druhý deň to ešte raz na pomúčenej doske rukou spracujem, preložím do vzduchotesnej nádoby alebo sáčka a nechám v chladničke hoc aj dva týždne ... a točia sa len vtedy, keď zvyšky po vykrajovaní ešte raz s múkou spracujem a znova použijem, takže podľa mňa, na vine bude väčšie množstvo múky :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Veľmi by som chcela poprosiť, ak s tým má niekto skúsenosť, čo robím zle, keď po vychladnutí sa mi medovníky mierne vytočia - ich spodok nie je rovný. Mám dobrý recept, ktorý nechcem meniť. Neviem, či je chyba v recepte, alebo v mojom postupe. Najprv vyšľahám vajcia s cukrom, potom pridám roztopený med s tukom, ktoré nechám vychladnúť. a potom do toho zapracujem sypké ingrediencie. Po upečení ich potriem vyšľahaným vajcom. treba ich dať nachvíľu zapiecť? môže to spôsobovať to vajce, že po vychladnutí sa stiahne a potom ohne medovník? Za odpovede ďakujem.