Medovníky aj pre histaminikov
Moja dcéra medovníky miluje, hľadali sme verziu vhodnú pri histamínovej intolerancii. Vraj bio cejlónsku škoricu môže.

Maslo necháme zmäknúť. Všetky ingrediencie zmiešame na podložke dokopy, alebo ak máte šikovný robot a hnetacie metličky, cesto si môžete predmiešať v ňom. Najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie a následne ostatné, potom stačí už len chvíľu ručne vymiesiť cesto. Cesto dáme na cca 2 hodiny do chladničky.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, vykrojíme rôzne tvary, a pečieme pri teplote 180° asi 8-9 minút. Ak chceme aby boli medovníčky lesklé, tesne pred dopečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme ešte na chvíľu do rúry.
Medovníky sú hneď mäkké. Ak vynecháte karob a BIO škoricu a pridáte 2 čl perníkového korenia, získate skvelé špaldové medovníčky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Dzenuska dňa 22.11.2018 - 08:25
Tak som sa včera prvýkrát v živote odhodlala upiecť medovníky. Keďže nemôžem pšeničnú múku, toto sa mi zdalo ako výborný recept a musím povedať, že je:)
Začiatok bol trochu dramatický, lebo som tam šupla XL vajcia, takže som musela pridať múku, ale nakoniec to dopadlo dobre.
Zmenila som jedine toto:
Namiesto
som dala
1 lyžičku perníkového korenia
1 balíček škoricového cukru.
Vyzerajú pekne a chutia super:)
Kamila dňa 22.11.2018 - 14:28
Dávala si perníkové korenie, alebo prášok do perníka: Lebo to je rozdiel. Ku koreniu treba pridať sodu bicarbonu, aby aspon trošku narástli. Perníkový prášok do pečenia, už obsahuje okrem korenín aj kypriacu zložku.
Dzenuska dňa 22.11.2018 - 16:50
Pardon, perníkový prášok som dala. Perníkové korenie nemali;) ak by mali, tak by som dala korenie a sódu. Musela som to takto zmeniť;)