reklama

Medovníky mäkké hneď po upečení

Pridal/a Kamila dňa 01.10.2025 - 00:28 - Recepty Kamila
Medovníky mäkké hneď po upečení, Medovníkové cesto - recepty, Kamila

Kamila


Vynikajúce medovníky, ktoré sú hneď mäkké, len si treba strážiť hrúbku a dĺžku pečenia. Ak je cesto tenšie aj čas pečenia musí byť kratší. Môžete ich spraviť aj s celozrnou špaldovou múkou. 

Ingrediencie

600 gramov polohrubá múka
200 gramov práškový cukor
200 gramov med
150 gramov maslo
3 kusy vajce
1 balík kypriaci prášok do perníka
1 balík vanilkový cukor
1⁄2 čajová lyžička mletá škorica
1 čajová lyžička perníkové korenie

Postup

V robote hnetacími metličkami zmiešame všetky sypké ingrediencie, postupne pridáme vajíčka, zmäknuté maslo a med.  Na záver krátko ručne vymiesime cesto. Cesto dáme na cca 2 hodiny do chladničky.

vychladené cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, vykrojíme rôzne tvary a pečieme pri teplote 180° asi 8-9 minút. Ak chceme mať medovníčky lesklé, tesne pred dopečením ich potrieme vajíčkom a dáme ešte na minútu do rúry.

Výnos
40 kusov
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama



reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama