
Kamila
Vynikajúce medovníky, ktoré sú hneď mäkké, len si treba strážiť hrúbku a dĺžku pečenia. Ak je cesto tenšie aj čas pečenia musí byť kratší. Môžete ich spraviť aj s celozrnou špaldovou múkou.
Ingrediencie
600 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | med |
150 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá škorica |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
Postup
V robote hnetacími metličkami zmiešame všetky sypké ingrediencie, postupne pridáme vajíčka, zmäknuté maslo a med. Na záver krátko ručne vymiesime cesto. Cesto dáme na cca 2 hodiny do chladničky.
vychladené cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, vykrojíme rôzne tvary a pečieme pri teplote 180° asi 8-9 minút. Ak chceme mať medovníčky lesklé, tesne pred dopečením ich potrieme vajíčkom a dáme ešte na minútu do rúry.
Výnos
40 kusov
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte