Teplota pecenia
Mile sikovne zienky, prosim prosim o pomoc . Na akej teplote a ako dlho peciete medovnicky? male tvary, velke tvary...mi niekedy tak splasnu
. A kedy ich potierate? pred pecenim ci po peceni? resp. ak ich zdobite, potierate ich vobec? dakujem vam za odpovede
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
yvka dňa 09.03.2010 - 13:14
Ja pečiem v elektrickej rúry pri teplote 200 stupnov asi 5 min ale to neviem presne, lebo ja nesledujem čas ale medovníčky, záleži na tom či sú to malé a tenké tvary, alebo hrubé a veľké, mne nedávno spľaslo jedno vačšie srdce, lebo som otvorila rúru, inú príčinu ja neviem
, skús iný recept na cesto 

medovníky na zdobenie potieram po upečení ešte horúce alebo teplé.... nech sa ti darí
sofi07 dňa 09.03.2010 - 14:13
dakujem yvka. ja mam cesto bez tuku, cez Vianoce, ked som ich robila prvykrat, boli super. nerada by som prechadzala na ine cesto, lebo su velmi dobre. piekla som ich v teplovzdusnej rure na 175 C 5 minut. asi to treba len odskusat...
alager dňa 10.03.2010 - 15:41
Ahoj. Ja mám tiež teplovzdušnú a pečiem tak ako si písala. 175 C, ale ako dlho, neviem. Takisto sledujem medovníky a nie čas. Niekedy sa podaria úplne úžasné a inokedy zasa nie. Záleží to asi od hviezd, pretože inak si to vysvetliť neviem. Jedno a to isté cesto sa v jeden deň upečie úplne inak ako na iný deň. Možno to záleží aj od toho, ako dlho ho necháš odstáť. Ja mám skúsenosť, že čím dlhšie stojí, tým sa s ním lepšie robí a medovníky sú krajšie. Ale je to aj v trúbe. Zo začiatku som skúšala, čo to urobí pri vysokej a pri nižšej teplote. Ak dám čo i len o 5 C vyššie, teda na nejakých 180 C, rozlejú sa a sú rozplesknuté. Ak je teplota pod 175 C, upečú sa dobre, ale trvá to o niečo dlhšie. Treba skúšať svoju trúbu.

Veľa zdaru.