Skočiť na hlavný obsah

Ako dlho vydrzi ?

Prosim, mohli by ste mi poradit, ako dlho vydrzi cesto na medovniky v chladnicke? Zarobila som pred tromi dnami a nemam cas piect. Ako dlho moze zostat v chladnicke, alebo ho mam dat do mraznicky?
Tiez som spozorovala, ze je zas makke (to cesto). Nedavno som piekla z takehoto makkeho a porobili sa mi na vsetkych medovnikoch bubliny! Mafka ma upozornila, ze sa mi to robilo preto, lebo cesto bolo makke. A zas je makke... Mam pridat viac muky? Pouzivam stale ten isty recept a doteraz sa mi darili - medovniky boli pekne a hladke, ale zrazu, uz dvakrat za sebou, su take hrbolate, Plačem ze sa to neda ozdobovat. Tak ma to znechutilo.
Obdivujem vase prace, ste tu velke umelkyne! Tlieskam Tlieskam Tlieskam A dakujem za rady,( Mafka, mas obrovske Zlomené srdce ) a asi potrebujem povzbudenie...

Komentáre 7

alager dňa 07/07/2011 - 17:33

Kvetulka, nič sa neboj, to sa poddá. Cesto v chladničke ti vydrží dlho, teda ja osobne som párkrát mala aj dva mesiace a postupne som si ho vyťahovala tak, ako som potrebovala. Nič mu nebolo a s odloženým cestom sa robí ďaleko lepšie. Občas sa stane, že je tuhšie, hlavne ak pridám do cesta kakao. Ale stačí trochu tuku pri rozpracovávaní a je to všetko ok. Ak je príliš riedke, ako píšeš, pridaj si trochu múky. Hrboľaté ich máš možno preto, že nemáš dobre rozpracované cesto, alebo ho máš studené a nerozrobíš ho dôkladne. Vtedy sa zvyknú urobiť také póry. Snáď som trochu pomohla. Nevzdávaj to, bojuj. Objímam Objímam Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

Vlasta 42 dňa 07/07/2011 - 19:18

Tak ako píše Aleger, cesto v chladničke Ti vydrží aj dva mesiace, já som nechala na linke cesto stáť tri týždne, nič sa mu nestalo.A čo sa týka bublín, môže to byť nevypracované cesto, ale já som raz zmenila múku, kúpila som v Lidli a z nej boli medovníky ako tankodrom. Dobré síce, ale hrbaté. Já ak mám cesto tuhé, strčím ho/len to, čo idem vaľkať/ na pár sekund do mikrovlnky a dá sa krásne vyvaľkať.Toto sa mi stalo teraz pri pečení šašov, kde som dala kakao a bolo tuhé ako fras.Možno som pomohla a skúšaj Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

Kvetula dňa 07/08/2011 - 00:19

Dakujem velmi pekne. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Skusim. Mozno pridam kakao, ak od toho tuhne. Objímam Objímam Objímam Objímam

Mafka dňa 07/08/2011 - 10:08

Kvetulka Bozkávam díííky - všetko bolo popísané Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Na stotisíckrát pozdravujem Bozkávam Bozkávam Bozkávam Zlomené srdce Kvietok Slnko Skúšaj, nech ťa to neodrádza - aj my sme prechádzali úmorným obdobím. Vychytáš muchy a všetko bude v pohode. Robíííííííííííííííííím ......... o stošesť. Chichocem sa Zlomené srdce Kvietok Slnko

Ala dňa 07/08/2011 - 17:19

... môžem len potvrdiť všetky predchádzajúce slová naslovovzatých odborníčok...ja mávam cesto aj dva mesiace v chladničke, ...cesto musí byť dobre vypracované, po vybratí z chladničky nechám stáť aj 2-3 hodiny a opäť dobre spracovať, ...všetko chce čas, to je asi ten najlepší recept... Úsmev Kvietok Slnko Kvietok Slnko Kvietok