Ahoj, s kralovskou zkusenosti nemam, ale bilkovka, kdyz je moc vyslehana, po uschnuti je krehoulinka a droli se, tak treba je to podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ahoj, s kralovskou zkusenosti nemam, ale bilkovka, kdyz je moc vyslehana, po uschnuti je krehoulinka a droli se, tak treba je to podobne.
Aj ja si myslím,že bola hustá, ale ak to spravilo po čase,tak to môže byť tým,že medovníky neboli zabalené.
Kto ti poradil alebo kde si sa dočítala potierať to takouto nezvyčajnou kombináciou?Ja potieram len vajíčkom hneď po upečení a je to super.Zdobím síce len bielkovou polevou,ale keď bol jeden čas práškový cukor v hroznom stave,tak som používala kráľovskú glazúru a nikdy sa mi nestalo, že by opadala.Bola super.Len ju treba spraviť redšiu,lebo ona po chvíľke zhustne a potom je krehká.A netreba ju prešľahať.Nikdy ju toľko nešľahám,ako je písané v popise.Ak je hustá, zriedim ju vodou a premiešam znova.Ale už to mám v oku.Nech sa darí.Ten olej by som tam určite vynechala.
...určite bez oleja...
Potieras vajickom s olejom? To som ešte nepočula. Mozno to robi ten olej. Ja potieram vajickom s vodou a s bielkovou polevou nemam problem. S kralovskou glazurou nemam skusenosti.
Myslím, že to môže byť vlhkosťou vzduchu. Ja keď zoberiem moje doma zdobené (bielkovou polevou) medovníky do práce, vždy po pár dňoch opadajú a doma ich môžem mať aj mesiac vyložené a nič sa im nestane... ale neviem si predstaviť, ako by sa to dalo riešiť, snáď len hneď po ozdobení a uschnutí dať do vlhkejšieho prostredia (na balkón?).
Zabaliť ich do celofánu.Tu už pracuje na medovníku vzduch. Ak nie sú chránené, tak sa ani nečuduj.
po upečení je treba medovníky nechať "odstáť" aspoň do druhého dňa a až potom zdobiť. Potierať len rozšľahaným vajíčkom bez vody a bez ďalších pridaných "vychytávok" :-D
ja som prešla z kráľovskej glazúry na royal icing, preložený názov je to isté ale zloženie je iné a ten mi neopadáva, kráľovská sa mi tiež drobila
Nechápem, na co vyhadzujete peniaze na taký icing alebo taký. Bielko, cukor a ideme! Ved sme medovnikarky, nie? Ci to sa už nenosí? :) ja osobne som na to hrdá, vy nie? :)
a aj trošku škrobovej muky
Ja zas bielkovú polevu miešam, nešlahám. Myslím, že šlahaním sa tam dostane veľa vzduchu a potom sa drobí. A áno, moc suchý vzduch nie je dobrý, alebo moc teplo, keď už sú ozdobené.