Skočiť na hlavný obsah

Medovnicky opadavanie glazury

Pridal Didi123
dňa 29.10.2015 22:20
Prosim o radu...opadava mi kralovska glazura...ma niekto s tymto skusenost?? Po ozdobeni a zaschnuti sa nemozem ani dotknut...roztrusi sa mi...dakujem za kazdu radu...

Komentáre 17

kvetinkav dňa 31.10.2015 - 09:01

Ahoj, s kralovskou zkusenosti nemam, ale bilkovka, kdyz je moc vyslehana, po uschnuti je krehoulinka a droli se, tak treba je to podobne.

m_onika dňa 26.12.2015 - 13:32

Aj ja si myslím,že bola hustá, ale ak to spravilo po čase,tak to môže byť tým,že medovníky neboli zabalené.

 

Didi123 dňa 01.11.2015 - 13:17

Prave ze nebola husta..tiez som si myslela..tak som skusila par krat redsiu...stale opadava... Potierate medovniky vajickom? Ja po upeceni, ked su teple nie horuce, potieram vajickom rozmiesanym s olejom...

m_onika dňa 26.12.2015 - 13:37

Kto ti poradil alebo kde si sa dočítala potierať to takouto nezvyčajnou kombináciou?Ja potieram len vajíčkom hneď po upečení a je to super.Zdobím síce len bielkovou polevou,ale keď bol jeden čas práškový cukor v hroznom stave,tak som používala kráľovskú glazúru a nikdy sa mi nestalo, že by opadala.Bola super.Len ju treba spraviť redšiu,lebo ona po chvíľke zhustne a potom je krehká.A netreba ju prešľahať.Nikdy ju toľko nešľahám,ako je písané v popise.Ak je hustá, zriedim ju vodou a premiešam znova.Ale už to mám v oku.Nech sa darí.Ten olej by som tam určite vynechala.

Irena605 dňa 01.11.2015 - 21:48

Potieras vajickom s olejom? To som ešte nepočula. Mozno to robi ten olej. Ja potieram vajickom s vodou a s bielkovou polevou nemam problem. S kralovskou glazurou nemam skusenosti.

Didi123 dňa 02.11.2015 - 09:10

Skusala som aj s vodou a vajickom...medovniky zostavaju velmi pekne...zial opadavaju este viacej...som z toho zufala, mam robit cez 30 chalupok...a mam obavy aby to hned neopadlo a vydrzalo do vianoc...neviem ci mame doma nejake nevyhovujuce ovzdusie...som z toho uz znechutena...

Didi123 dňa 02.11.2015 - 10:50

Skusala som aj s vodou a vajickom...medovniky zostavaju velmi pekne...zial opadavaju este viacej...som z toho zufala, mam robit cez 30 chalupok...a mam obavy aby to hned neopadlo a vydrzalo do vianoc...neviem ci mame doma nejake nevyhovujuce ovzdusie...som z toho uz znechutena...

zinka16 dňa 17.11.2015 - 18:51

Myslím, že to môže byť vlhkosťou vzduchu. Ja keď zoberiem moje doma zdobené (bielkovou polevou) medovníky do práce, vždy po pár dňoch opadajú a doma ich môžem mať aj mesiac vyložené a nič sa im nestane... ale neviem si predstaviť, ako by sa to dalo riešiť, snáď len hneď po ozdobení a uschnutí dať do vlhkejšieho prostredia (na balkón?).

m_onika dňa 26.12.2015 - 13:33

Zabaliť ich do celofánu.Tu už pracuje na medovníku vzduch. Ak nie sú chránené, tak sa ani nečuduj.

N0EMI dňa 19.11.2015 - 23:08

po upečení je treba medovníky nechať "odstáť" aspoň do druhého dňa a až potom zdobiť. Potierať len rozšľahaným vajíčkom bez vody a bez ďalších pridaných "vychytávok" :-D

daanaa dňa 22.11.2015 - 12:11

ja som prešla z kráľovskej glazúry na royal icing, preložený názov je to isté ale zloženie je iné a ten mi neopadáva, kráľovská sa mi tiež drobila

alager dňa 22.11.2015 - 23:37

Nechápem, na co vyhadzujete peniaze na taký icing alebo taký. Bielko, cukor a ideme! Ved sme medovnikarky, nie? Ci to sa už nenosí? :) ja osobne som na to hrdá, vy nie? :)

DagmarM. dňa 13.12.2015 - 08:20

Ja zas bielkovú polevu miešam, nešlahám. Myslím, že šlahaním sa tam dostane veľa vzduchu a potom sa drobí. A áno, moc suchý vzduch nie je dobrý, alebo moc teplo, keď už sú ozdobené.