reklama

Plnené srdiečka

Pridal/a Boyle dňa 21.11.2009 - 02:10

Plnka:
Zahustený marhuľový lekvár rozriedim rumom, pridám opečené pomleté orechy alebo oriešky, a cukorKvietok

Plnené srdiečka, medovníky, Vianočné medovníky, Boyle, 1




Mafka, So, 21.11.2009 - 10:43

Jéééj, až teraz som si všimla, že sú uložené v košíčkoch. To bude, ale bašta Tlieskam Kvietok Kvietok Áno Áno Áno Áno Áno Kvietok Slnko

Prosím napíšte mi celý recept aj postup. Ďakujem.obdivovateľka EvkaSlnko

Boyle, Po, 26.03.2012 - 01:33

Ahoj, Evka,
môžeš použiť rôzne recepty, posielam môj univerzálny - nemusia dlho stáť, aby zmäkli, no vďaka džemu na druhý deň zmäknú, i keby boli tvrdé.
Medovníky:
500 g. hl. múky, 230 g práš. cukru, 50 g palmarínu,
4 polievkové lyžice teplého medu, 3 vacia (á 50 g,1)čajová lyž. sódy bicarbony, spolu 1 čaj. lyžička perníkového korenia (škorica, ml. klinčeky a aníz..). zmiesiť, nechať odležať pár hodín, vykrajovať malou formičkou - cca 3 cm. Upečené zlepiť a poliať čokoládovou polevou. Ozdoby sú z pravého marcipánu - lístočky: polovica srdiečka, obkrojené okrúhlou špičkou do zúbkov, no možno dostať aj formičku na cezmínový lístok.
Plnka: nikdy som to nevážila,pridávam podľa chuti, možno máš rada menej sladkú, ani džem nie je vždy rovnako sladký... tak ako je uvedené, môžeš dať aj menej rumu, alebo, ak je to pre deti, neriediť rumom, ale dať viac orechov a cukru. Ak máš málo orechov, môžeš pridať trochu pomletých medovníčkov - musia byť suché, aby sa Ti dobre pomleli.Ak nemusia stáť, nemusíš ju tak zahusťovať, to len preto, aby nesplesneli. Ale u nás im to nehrozí. Keď sa ponáhľam, urobím ju hustú,rozvaľkám medzi fóliou a povykrajujem z nej srdiečka a stlačím spolu s medovníkmi. Zvončeky boli zo stočeného pásika.Kvietok
Nech sa Ti darí!


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama