Plnka:
Zahustený marhuľový lekvár rozriedim rumom, pridám opečené pomleté orechy alebo oriešky, a cukor
Jéééj, až teraz som si všimla, že sú uložené v košíčkoch. To bude, ale bašta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
MŇAM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Prosím napíšte mi celý recept aj postup. Ďakujem.obdivovateľka Evka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ahoj, Evka,
môžeš použiť rôzne recepty, posielam môj univerzálny - nemusia dlho stáť, aby zmäkli, no vďaka džemu na druhý deň zmäknú, i keby boli tvrdé.
Medovníky:
500 g. hl. múky, 230 g práš. cukru, 50 g palmarínu,
4 polievkové lyžice teplého medu, 3 vacia (á 50 g,1)čajová lyž. sódy bicarbony, spolu 1 čaj. lyžička perníkového korenia (škorica, ml. klinčeky a aníz..). zmiesiť, nechať odležať pár hodín, vykrajovať malou formičkou - cca 3 cm. Upečené zlepiť a poliať čokoládovou polevou. Ozdoby sú z pravého marcipánu - lístočky: polovica srdiečka, obkrojené okrúhlou špičkou do zúbkov, no možno dostať aj formičku na cezmínový lístok.
Plnka: nikdy som to nevážila,pridávam podľa chuti, možno máš rada menej sladkú, ani džem nie je vždy rovnako sladký... tak ako je uvedené, môžeš dať aj menej rumu, alebo, ak je to pre deti, neriediť rumom, ale dať viac orechov a cukru. Ak máš málo orechov, môžeš pridať trochu pomletých medovníčkov - musia byť suché, aby sa Ti dobre pomleli.Ak nemusia stáť, nemusíš ju tak zahusťovať, to len preto, aby nesplesneli. Ale u nás im to nehrozí. Keď sa ponáhľam, urobím ju hustú,rozvaľkám medzi fóliou a povykrajujem z nej srdiečka a stlačím spolu s medovníkmi. Zvončeky boli zo stočeného pásika.
Nech sa Ti darí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Super perníčky!
