Skočiť na hlavný obsah

Vianočné medovníčky...vyborne

Pridal prucku
dňa 01.12.2008 08:52
Popis

vyskusane overene-mäkke

Recept: Vianočné medovníčky...vyborne, Medovníkové cesto, Autor: prucku
Ingrediencie
2 kusy vajcia
1⁄2 čajová lyžička mletá škorica
1 kus strúhaná citrónová kôra z 1 citróna
500 gramov hladká múka
120 gramov med
190 gramov práškový cukor
125 gramov Hera
1 kus perníkové korenie
1 čajová lyžička sóda bicarbona
Inštrukcie

Spracujeme cesto, nechame 1 hod odstat v chlade, rozvalkame na 1/2-az 1cm hrubku, natrieme rozslahanym vajcom, povykrajujeme a podavame navrch oriesok - pecieme v horucej rure na vymastenom plechu alebo na papieri 5 min... ak nedame oriesok -tak ich pecieme len tak nicím nepotreté, ale po upecní este horuce potrieme rozslahanym vajcom zmiesanym s lyzicou silnej ciernej kavy...nechame uschnut a potom zdobíme ..

Doplňujúce poznámky

tieto medovnicky su mäkke hned a potom este velmi dlho môzeme ich aj zdobit vtedy oriesok nedame

Zdroj

casopis Slovenka

Výnos
30 Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Celkový čas
2 hod

Komentáre 22

adusik dňa 18.11.2018 - 12:02

Prosím Vás kde ste našli recept na tieto medovniky ?

sona7 dňa 02.12.2008 - 20:38

Prucku,pekne dakujem,teraz som
ich dokoncila,su super.
Áno Zlomené srdce

prucku dňa 02.12.2008 - 22:13

verena a sonaumgerova ste zlate ...dakujem písala som ze su vyborne ...taka som radaObjímam Objímam Objímam Objímam Objímam

jame26 dňa 04.12.2008 - 12:38

ahoj, práve som vytiahla posledný plech z rúry nestíham piecť asi sú dobré lebo budem musieť miesiť ešte raz, akosi sa mi míňajúChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa . Môžem ich aj ja doporučiť

prucku dňa 06.12.2008 - 08:28

jame26...som velmi rada ze ste verili mojim slovamObjímam Objímam Objímam

Cicamica dňa 15.12.2008 - 18:17

Prucku sú naozaj výborné spravila som dvojitú porciu a už sú preč, do Vianoc musím napiecť znova Áno Áno Tlieskam Tlieskam Torta

ciluska dňa 16.12.2008 - 15:52

Keď ich toľko chválite, idem ich aj ja skúsiť. Vybrala som si tento recept preto, že stačí dať cesto odstáť len na 1 hod.(niekde píšu12,24hod, ba aj 3 dniChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa )Potom napíšem, ako dopadli.

maskaf dňa 14.04.2009 - 11:45

prucka idem piecť kazetu vybrala so si ten recept lebo som čítla že je veľmi dobrý tak skúsim a potom ti odpíšem maska52

mana1 dňa 25.11.2009 - 13:36

Tlieskam Tlieskam Tlieskam vyskúšala som tvoje medovníky a sú fakt dobré ale už nie sú lebo sa zjedliTlieskam Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

MagdaV dňa 03.12.2009 - 14:59

Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Danka, tieto medovníky poznám už niekoľko rokov.Veľľmi sa mi osvedčili, sú výborné. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

jolie10 dňa 05.12.2009 - 13:43

Dnes som tieto medovníčky vyskúšala upiecť,chuťovo sú výborné,ale sa mi zdajú troška svetlé,aj keď som ich nechala troška dlhšie v rúre, spodok už bol tmavší,ale vrch svetlejší...neviem čím to je,ale ináč sú dobré
Slnko

Bejulienka dňa 13.12.2009 - 21:03

Medovníčky som vyskúšala aj ja,aby som docielila krásnu hnedú farbu,prisypala som do cesta 2 lyžice kakaa,deti ich vyzdobili,sú výborné a pekné,dík za recept. Áno Áno Áno

vlcka dňa 13.10.2012 - 14:19

dakujem za zverejnenie tak uzasneho receptu.prave sme ho s detmi skusali (predvianocna predpremiera) a dosytosti sme sa na nom vyhrali. medovnicky su makucke,krasne a s cestom sa velmi dobre pracovalo Vyplazený jazyk a samozrejme,ze do vianoc budem musiet robit dalsie Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Zlomené srdce dakujem

esi dňa 02.12.2014 - 14:01

Medovníčky sú upečené, krásne, ale tvrdé!!! Prosila by som údaje na pečenie, koľko stupňov a doba pečenia. Lebo píše sa, niektoré na 200-230 stup. a niekde len 150 stupňov.

Esi

Kamila dňa 02.12.2014 - 17:40

Ja zvyknem piecť cca 8 minút pri teplote 180°C. Potriem ich rozšľahaným vajíčkom a na minútu dám ešte do rúry. Ono doba pečenia závisí aj od hrúbky medovníkov. Vyberám ich skôr ako chytaju tmavšie sfarbenie na krajoch, dôjdu ešte na plechu.

N0EMI dňa 03.12.2014 - 11:14

Aby neboli moc tvrdé a suché, treba piecť na vyššej teplote a krátko. Ja pečiem na 200-220 v rozsahu od 4,5-6 minút ... menšie sú samozrejme rýchlejšie

esi dňa 03.12.2014 - 13:55

NOEMI, ďakujem za radu. Oni sú v podstate veľmi pekné, ale tvrdé. Piekla som na 160 st. takých 12 min, potrela a ešte šup do rúry pre to vajíčko, ako sme to piekli v Dudinciach. Pri chalúpkach mi to nevadilo, ale medovníčky chcem trochu mäkšie. Ešte raz Ď.

N0EMI dňa 04.12.2014 - 23:15

Podľa mňa pečieš moc dlho. Tak ako som písala, vyššia teplota .... 160 je málo. Musí byť aspoň 200 a čím kratšie. Za 12 minút mám upečené dva plechy.