
Pixabay.com
Výborné mäkké medovníčky s jemnou kávovou príchuťou
Ingrediencie
4 | polievkové lyžice | med |
250 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | bravčová masť |
2 | polievkové lyžice | kakao |
4 | kusy | vajce |
400 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | kus | perníkové korenie |
1 | polievková lyžica | mletá káva |
1 | kilogram | hladká múka |
70 | millilitrov | mlieko |
1 | polievková lyžica | mletá škorica |
1 | deciliter | rum |
Postup
Med a tuk dáme zohriať, pridáme kakao, kávu, potom cukor, vajíčka, korenie do perníka, sódu bicarbonu a škoricu. Dobre vymiešame, pridáme múku, rum a mlieko podľa hustoty cesta.
Cesto prikryjeme celofánom a dáme do chladu aspoň na 24 hodín. Potom vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vkrajujeme rôzne tvary.
Potrieme vajcom zmiešaným s vodou a pečieme pri 250 stupňoch Celzia asi 4 minúty. Potrieme vajcom aj hneď po upečení.
Výnos
100 ks
Celkový čas
2 hod, 4 minúty
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
4 minúty
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte