Skočiť na hlavný obsah

Vianočné medovníčky s kávou

dňa 13.11.2012 20:13
Popis

výborné mäkké medovníčky s jemnou kávovou príchuťou

Recept: Vianočné medovníčky s kávou, Medovníkové cesto, Autor: Fialienka
Ingrediencie
4 polievkové lyžice med
250 gramov maslo
1 polievková lyžica bravčová masť
2 polievkové lyžice kakao
4 kusy vajce
400 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička sóda bicarbona
1 kus perníkové korenie
1 polievková lyžica mletá káva
1 kilogram hladká múka
70 millilitrov mlieko
1 polievková lyžica mletá škorica
1 deciliter rum
Inštrukcie

Med a tuk dáme zohriať, pridáme kakao, kávu, potom cukor, vajíčka, korenie do perníka, sódu bicarbonu a škoricu. Dobre vymiešame, pridáme múku, rum a mlieko podľa hustoty cesta. Cesto prikryjeme celofánom a dáme do chladu aspoň na 24 hodín. Potom vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vkrajujeme rôzne tvary. Potrieme vajcom zmiešaným s vodou a pečieme pri 250 stupňoch Celzia asi 4 minúty. Potrieme vajcom aj hneď po upečení.

Foto: Pixabay.com

Zdroj

kamarátka

Výnos
100 ks
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Celkový čas
2 hod