Vianočné medovníčky s kávou

Popis

výborné mäkké medovníčky s jemnou kávovou príchuťou

Zhrnutie

Porcie
ks
Zdrojkamarátka
Čas prípravy2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas2 hod

Ingrediencie

4polievkové lyžicemed
250gramovmaslo
1polievková lyžicabravčová masť
2polievkové lyžicekakao
4kusyvajce
400gramovpráškový cukor
1čajová lyžičkasóda bicarbona
1kusperníkové korenie
1polievková lyžicamletá káva
1kilogramhladká múka
70millilitrovmlieko
1polievková lyžicamletá škorica
1deciliterrum

Inštrukcie

Med a tuk dáme zohriať, pridáme kakao, kávu, potom cukor, vajíčka, korenie do perníka, sódu bicarbonu a škoricu. Dobre vymiešame, pridáme múku, rum a mlieko podľa hustoty cesta. Cesto prikryjeme celofánom a dáme do chladu aspoň na 24 hodín. Potom vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vkrajujeme rôzne tvary. Potrieme vajcom zmiešaným s vodou a pečieme pri 250 stupňoch Celzia asi 4 minúty. Potrieme vajcom aj hneď po upečení.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.