reklama

Vianočné medovníčky s kávou

Pridal/a Fialienka dňa 13.11.2012 - 20:13 - Recepty Fialienka
Vianočné medovníčky s kávou, Medovníkové cesto - recepty, Fialienka

Pixabay.com


Výborné mäkké medovníčky s jemnou kávovou príchuťou

Ingrediencie
4 polievkové lyžice med
250 gramov maslo
1 polievková lyžica bravčová masť
2 polievkové lyžice kakao
4 kusy vajce
400 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 kus perníkové korenie
1 polievková lyžica mletá káva
1 kilogram hladká múka
70 millilitrov mlieko
1 polievková lyžica mletá škorica
1 deciliter rum
Postup

Med a tuk dáme zohriať, pridáme kakao, kávu, potom cukor, vajíčka, korenie do perníka, sódu bicarbonu a škoricu. Dobre vymiešame, pridáme múku, rum a mlieko podľa hustoty cesta.

Cesto prikryjeme celofánom a dáme do chladu aspoň na 24 hodín. Potom vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vkrajujeme rôzne tvary.

Potrieme vajcom zmiešaným s vodou a pečieme pri 250 stupňoch Celzia asi 4 minúty. Potrieme vajcom aj hneď po upečení.

Výnos
100 ks
Celkový čas
2 hod, 4 minúty
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
4 minúty

reklama



reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama