Ahojte medulienky moje!
Konečne som sa dopracovala k tomu , aby som napísala pre vás sľúbený recept na koláčik, ktorý vým chutil na kurze MM vo Varíne. Je to môj obľúbený koláčik, lebo je dosť rýchly, a je celkom fajn. Takže tu je:
ESKIMO REZY
Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček kryštál. cukru
1 balíček kypriaceho prášku
1 balíček vanilínového cukru
2 vajíčka (ak nemáte moc veľké plechy nebojte sa toho, že tam idú len 2 vajcia.
plát je dosť hrubý.)
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 PL kakaa
Krém: 400 - 500 ml mlieka
2 kokosové puding (u nás je dostať v Kauflande)
125g masla
100g práškového cukru (alebo podľa chuti)
1 kyslá smotana
(táto plnka je MŇAM!!!)
Postup: Suroviny na cesto zmiešame v hlbšej mise a vylejeme na plech vyložený papierom
na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre cca 180C , 25 až 35 minút.
Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s
cukrom. Do masla zašľaháme po lyžiciach vychladnutý puding a kyslú smotanu.
Vychladnuté cesto si môžme potrieť ľubovolným džemom, natrieme plnku, pofŕkame
čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie (keď sa mi nechce babrať
s čokoládou postačí aj granko), a koláč dáme stuhnúť do chladu. Nakrájeme na
úhľadné rezy dlhým rozohriatým nožom.
PS: Keď mám väčšie plechy, zvyčajne robím cesto z 1 1/2 dávky. Keď je plát moc hrubý,
prekrojím ho, a plnku dám medzi pláty. Vrch potriem džemom a posypem grankom, alebo
čokoláda.
Ahojte medulienky moje!
Konečne som sa dopracovala k tomu , aby som napísala pre vás sľúbený recept na koláčik, ktorý vým chutil na kurze MM vo Varíne. Je to môj obľúbený koláčik, lebo je dosť rýchly, a je celkom fajn. Takže tu je:
ESKIMO REZY
Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček kryštál. cukru
1 balíček kypriaceho prášku
1 balíček vanilínového cukru
2 vajíčka (ak nemáte moc veľké plechy nebojte sa toho, že tam idú len 2 vajcia.
plát je dosť hrubý.)
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 PL kakaa
Krém: 400 - 500 ml mlieka
2 kokosové puding (u nás je dostať v Kauflande)
125g masla
100g práškového cukru (alebo podľa chuti)
1 kyslá smotana
(táto plnka je MŇAM!!!)
Postup: Suroviny na cesto zmiešame v hlbšej mise a vylejeme na plech vyložený papierom
na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre cca 180C , 25 až 35 minút.
Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s
cukrom. Do masla zašľaháme po lyžiciach vychladnutý puding a kyslú smotanu.
Vychladnuté cesto si môžme potrieť ľubovolným džemom, natrieme plnku, pofŕkame
čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie (keď sa mi nechce babrať
s čokoládou postačí aj granko), a koláč dáme stuhnúť do chladu. Nakrájeme na
úhľadné rezy dlhým rozohriatým nožom.
PS: Keď mám väčšie plechy, zvyčajne robím cesto z 1 1/2 dávky. Keď je plát moc hrubý,
prekrojím ho, a plnku dám medzi pláty. Vrch potriem džemom a posypem grankom, alebo
čokoláda.
Prajem vám medulienky moje "DOBRÚ CHUŤ"

