reklama

Pravý marcipán



Prosím o radu. Dostala som pravý marcipán z Rakúska. Neviem ho však použiť, lebo má takú medovú farbu. Dá sa zafarbiť? Ako budú vyzerať tie farby? Dá sa z neho vôbec modelovať? Nechcela by som ho pokaziť. Za každú radu, či vašu skúsenosť vám budem vďačná. Ďakujem!Zlomené srdce


reklama



alager, Pi, 10.12.2010 - 09:50

Dá sa z neho modelovať, ale netvrdne tak ako WI. Viacmenej ostáva stále mäkký. Ja tento pravý marcipán používam na linecké koláčiky. Len tak vykrojiť a pricapiť na trochu bielkovej polevy a je hotovo. Je to pekné a aj veľmi chutné. Nestvrdne a dodá lineckým trochu inú chuť. To vymyslela moja maminka!!!!!!Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Ďakujem Ti za radu, určite ju využijem teraz na Vianoce. Bude to niečo nové, už sa teším. Dám vedieť, ako to dopadlo. Ďakujem! Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Slnko

Boyle, So, 11.12.2010 - 13:44

Marcipán sa výborne tvaruje a dá sa veľmi jemno vyvaľkať, krásne sú z neho ružičky. Môžeš ho farbiť ako všetky poťahovky. Na rozdiel od cukrových pást sa dá použiť aj na pudingovú plnku, preto sa v tenkej vrstve používa aj ako podklad pod cukrové poťahovky pri obaľovaní (tie, ktoré nemajú hlboko do vrecka). Môžeš ho použiť aj na pralinky (Mozartove guľky)Mrkám Kvietok

ivaral, Po, 13.12.2010 - 00:02

HellenCA napísala, že ten marcipán je medovej farby. Má nižší obsah cukru, zrejme 1:1 s mandľami, a preto je aj chutnejší. To znamená, že je vhodný do toriet, koláčov a pod. ale nie na modelovanie.

Ďakujem dievčatá za rady. Je skutočne chuťovo veľmi dobrý, nebudem ho rozdávať na torty pre iných, ale ho využijem podľa rady alager a zjeme ho sami. To som ale sebec. Skúšala som z neho kaly, neboli farebne pekné a nestvrdli, dám ho teda na koláčiky. Mňam. Ďakujem! Mrkám Zlomené srdce Kvietok Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama