Ja veľke plochy popicham špendlikom, aby sa nenaduvali, ale zaleži aj od cesta. Vyskušaj!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja veľke plochy popicham špendlikom, aby sa nenaduvali, ale zaleži aj od cesta. Vyskušaj!
Hanicka, ja som teraz piekla veľké množstvo medovníkov a poviem Ti, že som ich mala niektoré veľmi vyduté. Síce som ich hneď po vytiahnutí z rúry zaťažila tanierikom a vyrovnala, no odspodu sa mi urobila diera Zistila som ale, že medovníky väčších rozmerov treba piecť z trošku tuhšieho cesta a piecť ich pomalšie (na menšej teplote) ako malé. Tiež cesto musí byť vyvaľkané na väčšiu hrúbku. No a ešte jeden poznatok
cesto na medovníky je dobré robiť z čo najstaršej múky, nie čerstvej
Tak skús do cesta primiešať viac múky a možno sa Ti bude dariť.
aj pred vyvaľkaním treba cesto ešte dobre premiesiť v rukách aby sa z cesta dostal von vzduch
Zdravim Vas,dievcata prosim vas poradte mi,robila som medovniky velkostou 10 x 10 cm,ked som ich vybrala z rury, niektore zostali na povrchu vydute a zvraskavene.Chcela by som ,aby povrch bol rovny ako pri mensich medovnikoch.Ako by som mala spravne postupovat.Dakujem