Tie zlte a biele som myslela na okna. Samozrejme na stromcekoch su krasne vsetky farebne cukriky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tie zlte a biele som myslela na okna. Samozrejme na stromcekoch su krasne vsetky farebne cukriky.
► Ja som to už videla. Chystám sa na to pravdupovediac už pomaly viac ako rok , ale nikdy pri vianočnom pečení nie je moc času na takéto fajnové robotky
Myslím, že bonpari sú na to najlepšie. Čítala som to v nejakom časopise. Problém je ten, že po čase sa tá výplň stratí, proste vymizne
Mozno si dala maly cukrik. Treba, aby ta vypln bola hrubsia.
► No to neviem Ja som ich nerobila, tak ťažko povedať koľko cukríku tam bolo xixi Ale vytratilo sa to asi tak po roku, takže to nie, že za týždeň
Vieš aký je cukrík!
vyzerá to veľmi pekne
Aj ja som to videla v nejakom časopise ale ešte som neskúšala.
No ja som toto ešte nevidela. Super nápad, niečo nové. Keby som práve nedopiekla medovníky, určite by som to hneď vyskúšala. Tak asi nabudúce. Ďakujem za nápad, máš to u mňa.
Rado sa stalo.
Ja tu len zasnem nad vasimi medovymi krasami!
Ja som už toto skúšala tento rok asi v januári na okná kostolíka. Cukríky sa roztopili perfektne, stuhlo to a nakoniec to vyzeralo fantasticky... až na to, že po čase - nejaký mesiac, dva sa tie cukríky začali topiť a celé mi stiekli dole stenami kostolíka. Ešteže to bol skúšobný kostolík.
A výplň som mala dostatočne hrubú, takže to nebude v tom. Všetky "sklenené" cukríky po čase na vzduchu mäknú, majú proste svoju určitú trvanlivosť.
Takže je to síce veľmi pekný efekt, ale ak niekto poradí, až tie cukríky vydržia dlhšie....
► Dobré ránko Janka, no to je presne to o čom hovorím. Proste tie cukríky zmäknú. Je to asi dobré len napr. na čas Vianoc a potom zlikvidovať
Dievčatá, skúsme to so želé cukríkmi, napr. macíkmi. To by mohlo vydržať. Alebo sa to pri pečení znehodnotí? Ja to skúsim, potom dám vedieť.
► Hellen, ja si myslím, že želé zhorí a pripáli sa Ti.
Ešte som zabudla napísať, že ja som tie cukríky nepiekla spolu so surovým cestom. Ja som už do upečených otvorov na medovníčku dala tie cukríky do teplej rúry len tak rozpustiť. Takže tie gumové by sa mohli takto rozpustiť, len neviem-neviem, či by aj stuhli...
► A možno Janka sa to asi malo piecť hneď so surovými medovníkmi, aby to skaramelizovalo
No uvidíme, čo Hellen vytvorí
. Ja už teraz piecť nebudem, ale tak o dva tri týždne to vyskúšam
Toto su obrazky z knihy, v ktorej som to pred rokmi objavila. Robila som take okienka na medovnikovy domcek, aj ozdoby na stromcek. Fotky mojej tvorby nemam, bolo to straaasne davno. Skusal to niekto? Ja som to robila piekla na silikone a vobec sa to neprilepilo. Cukriky sa roztopili a vytvorili akoby sklo. Najlepsie su zlte cukriky, alebo biele. V inej knihe doporucovali cukriky najprv rozdrvit v mixeri.
Tak mi drzte palce. Najtazsie je vybrat recept, ktory ako prvy vyskusat.

Myslela som, ze by to niekoho zaujalo.
Som na tejto stranke, lebo sa velmi chcem naucit piect aj ozdobovat krasne klasicke medovnicky, akych tu je neurekom a prenadhernych!