Medovníčky hneď mäkké

Popis

Tento recept je fantastický, lebo medovníčky sú mäkké nie len po upečení, ale ostávajú mäkké po celé 3 mesiace.

Zhrnutie

Porcie
kusov
Zdrojrecept mám od mamky
Čas prípravy30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas30 minút

Ingrediencie

200gramovmedu - lyžicu vždy riadne očistiť od medu, aby sa ho do cesta nedostalo viac ako je potrebné
600gramovhladkej múky
150gramovmargarínu
3kusyvajcia
3čajové lyžičkyškoricé
2čajové lyžičkysody bikarbony
1čajová lyžičkaperníkového korenia
1kuscitronova kôra..nastruhat

Inštrukcie

Zmiešaj všetky ingrediencie do cesta a nechaj v chladničke cez noc odpočinúť. Nasledujúci deň cesto rozváľaj na hrúbku 5 mm a formičkami povykrajuj koláčiky. Ulož ich na formu na pečenie, potri ich rozšľahaným vajcom, prípadne ozdob orieškom, cukríkom, alebo ich nechaj bez dekorácie. Peč pri 180°C do čokoládovo-hneda. Po vychladnutí ich prípadne ozdob tradičným spôsobom; t.j. vymiešaj bielko s cukrom, vzniknutou glazúrou naplň mikroténový sáčok, v rožku sprav dierku a môžeš zdobiť.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.