Medovníčky hneď mäkké
Tento recept je fantastický, lebo medovníčky sú mäkké nie len po upečení, ale ostávajú mäkké po celé 3 mesiace.
Zmiešaj všetky ingrediencie do cesta a nechaj v chladničke cez noc odpočinúť. Nasledujúci deň cesto rozváľaj na hrúbku 5 mm a formičkami povykrajuj koláčiky. Ulož ich na formu na pečenie, potri ich rozšľahaným vajcom, prípadne ozdob orieškom, cukríkom, alebo ich nechaj bez dekorácie. Peč pri 180°C do čokoládovo-hneda. Po vychladnutí ich prípadne ozdob tradičným spôsobom; t.j. vymiešaj bielko s cukrom, vzniknutou glazúrou naplň mikroténový sáčok, v rožku sprav dierku a môžeš zdobiť.
recept mám od mamky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Amalka dňa 01.12.2018 - 20:23
toto mi bolo treba! ďakujem!!! ♥
Veronika2018 dňa 17.12.2018 - 21:38
Hrozny recept. Medovniky maju chut a texturu pilin. Vyvarujte sa mu!
Kamila dňa 18.12.2018 - 16:42
Keď tak pozerám na recept, pečiem podľa podobného, akurát dávam len 1 čajovú lyžičku sódy bicarbony, alebo1 perníkový prášok do pečenia a pridávam 200g práškového cukru. Pečiem ich relatívne krátko 8 -9 minút, podľa toho aké je hrubé cesto. Sú mäkké a chutné.