Skočiť na hlavný obsah

Medovníčky hneď mäkké

Pridal Zuzliak
dňa 23.11.2012 13:50
Popis

Tento recept je fantastický, lebo medovníčky sú mäkké nie len po upečení, ale ostávajú mäkké po celé 3 mesiace.

Recept: Medovníčky hneď mäkké, Medovníkové cesto, Autor: Zuzliak
Ingrediencie
200 gramov medu - lyžicu vždy riadne očistiť od medu, aby sa ho do cesta nedostalo viac ako je potrebné
600 gramov hladkej múky
150 gramov margarínu
3 kusy vajcia
3 čajové lyžičky škoricé
2 čajové lyžičky sody bikarbony
1 čajová lyžička perníkového korenia
1 kus citronova kôra..nastruhat
Inštrukcie

Zmiešaj všetky ingrediencie do cesta a nechaj v chladničke cez noc odpočinúť. Nasledujúci deň cesto rozváľaj na hrúbku 5 mm a formičkami povykrajuj koláčiky. Ulož ich na formu na pečenie, potri ich rozšľahaným vajcom, prípadne ozdob orieškom, cukríkom, alebo ich nechaj bez dekorácie. Peč pri 180°C do čokoládovo-hneda. Po vychladnutí ich prípadne ozdob tradičným spôsobom; t.j. vymiešaj bielko s cukrom, vzniknutou glazúrou naplň mikroténový sáčok, v rožku sprav dierku a môžeš zdobiť.

Zdroj

recept mám od mamky

Výnos
90 kusov
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Celkový čas
30 minút

Komentáre 1