
anazuz1299
Mäkké medovničky
600 | gramov | hladká múka |
300 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | med |
150 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajíčka |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1 | kus | perníkové korenie |
Ešte potrebujeme: | ||
trocha | Cera | |
1 | kus | vajce |
Všetko spolu zmiesime, vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky aspoň na 24 hodín.
Plech potrieme Cerou ,vykrajujeme 3-4 cm medovníčky, pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
Po upečení potrieme rozšľahaným vajcom. Sú mäkučké hneď po upečení a voňavé.
Dúfam, že sa vám bude recept páčiť a medovníčky budú chutiť.:-) Sú vhodné na zdobenie ak sa dovtedy nespapajú:-)
Komentáre
ja si ale myslím,že perníčky v prvom rade nesmieme dlho piecť,ak ich urobíme moc tmavé,tak ani takýto receptnám nepomôže.Takže milé žienky,pečieme len do bledo ružova,nie do tmavo hneda.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tak, to je pravda. Já jsem měla perníky vždy tvrdé, ale začala jsem je píct míň a mám je krásně měkké. A když dělám větí, svícny a pod. tak to upeču víc, aby se nelámaly. Jinak peču pořád ze stejného těsta. Všechno.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Fakt to asi nie je ani tak v recepte, ale v tom pečení. Každý recept má čo to do seba, záleží, komu čo vyhovuje, ako sa mu s daným cestom robí, ale 100 % úspechu je v správnom a peknom upečení. No toto sa mi ešte nie vždy vydarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
neboj,vydarí sa,čo si myslíš,že mne sa všetko vždy vydarí...a nie som sama....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Musim sa tiež "pochváliť", že som spravila veľmi chutné a mäkučké perníky, ale zdobenie bolo úbohé.Darmo sa budem vyhovárať na polevu, že bola hrudková a nešlo mi to vytláčať cez prepichnutý sáčok ani cez striekačku. Myslím, že na zdobenie nestačí len grif ale musia k tomu byť aj umelecké vlohy.
Dámy máte môj obdiv, a závidím vám vašu trpezlivosť. gabriela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
chcem sa vás dievčatá spýtať akú hladkú múku dávate do medovníčkov?
Hladkú špecial 00, alebo obyčajnú.Alebo je to jedno?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ja si miešam pol na pol...robím to tak už dlho a celkom sa mi to darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
idem ich robit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Heja, do medovníkov je vhodná obyčajná T-650..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Piekla som vaše medovničky zabudla som dat do cesta vajca boli užasne už sme zjedli dakujem za recept. musim piest znova a vajca nedam Edita
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
tento recept som skúšala už aj minulý rok a bol VYNIKAJÚCI len si už nepamätám ako dlho som ich nechala piecť... viete mi poradiť približne koľko minút ich mám nechať v trúbe
?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Tento recept som skusala minuly rok po prvykrat a bol vynikajuci, medovnicky vonave a makke hned po upeceni Tento rok sa ide piect znova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Vyskúšané, chuťovo fantastické Zmekli keď sme dali pokrájané jabĺčka a mäkké sú doteraz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
vyskúšam