Skočiť na hlavný obsah

Mäkké medovničky

dňa 12.08.2010 17:27
Popis

Mäkké medovničky

Recept: Mäkké medovničky, Medovníkové cesto, Autor: anazuz1299
Ingrediencie
600 gramov hladká múka
300 gramov práškový cukor
200 gramov med
150 gramov maslo
3 kusy vajíčka
2 čajové lyžičky sóda bicarbona
1 kus perníkové korenie
Inštrukcie

Všetko spolu zmiesime,vložíme do mikroténoveho vrecka a dáme do chladničky aspoň na 24 hodin.Plech si potrieme cerou ,vykrajujeme 3-4 cm medovníčky,pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C a po upečení potrieme rozšlahaným vajičkom.Sú mäkkučké hned po upečení a voňavé .Dúfam ,že sa Vám bude recept páčiť a medovníčky budú chutiť.:-)Sú vhodné na zdobenie ak sa dovtedy nespapajú:-)

Zdroj

Rodinny recept

Výnos
20 Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Celkový čas
5 minút

Komentáre 15

m_onika dňa 17.10.2010 - 22:15

ja si ale myslím,že perníčky v prvom rade nesmieme dlho piecť,ak ich urobíme moc tmavé,tak ani takýto receptnám nepomôže.Takže milé žienky,pečieme len do bledo ružova,nie do tmavo hneda.

sarka75 dňa 18.10.2010 - 08:53

tak, to je pravda. Já jsem měla perníky vždy tvrdé, ale začala jsem je píct míň a mám je krásně měkké. A když dělám větí, svícny a pod. tak to upeču víc, aby se nelámaly. Jinak peču pořád ze stejného těsta. Všechno. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

alager dňa 18.10.2010 - 22:37

Fakt to asi nie je ani tak v recepte, ale v tom pečení. Každý recept má čo to do seba, záleží, komu čo vyhovuje, ako sa mu s daným cestom robí, ale 100 % úspechu je v správnom a peknom upečení. No toto sa mi ešte nie vždy vydarí. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

m_onika dňa 18.10.2010 - 22:58

neboj,vydarí sa,čo si myslíš,že mne sa všetko vždy vydarí...a nie som sama....

gabriela8083 dňa 29.10.2010 - 22:51

Musim sa tiež "pochváliť", že som spravila veľmi chutné a mäkučké perníky, ale zdobenie bolo úbohé.Darmo sa budem vyhovárať na polevu, že bola hrudková a nešlo mi to vytláčať cez prepichnutý sáčok ani cez striekačku. Myslím, že na zdobenie nestačí len grif ale musia k tomu byť aj umelecké vlohy.
Dámy máte môj obdiv, a závidím vám vašu trpezlivosť. gabriela

heja dňa 01.12.2010 - 22:13

chcem sa vás dievčatá spýtať akú hladkú múku dávate do medovníčkov?
Hladkú špecial 00, alebo obyčajnú.Alebo je to jedno?

siska21 dňa 11.01.2011 - 10:51

Ja si miešam pol na pol...robím to tak už dlho a celkom sa mi to darí...Mrkám

Lorna dňa 12.12.2010 - 22:55

Heja, do medovníkov je vhodná obyčajná T-650..Mrkám

edna007 dňa 24.12.2010 - 20:55

Piekla som vaše medovničky zabudla som dat do cesta vajca boli užasne už sme zjedli dakujem za recept. musim piest znova a vajca nedam EditaChichocem sa Slnko

Erika200 dňa 15.12.2011 - 17:54

tento recept som skúšala už aj minulý rok a bol VYNIKAJÚCI Bozkávam len si už nepamätám ako dlho som ich nechala piecť... viete mi poradiť približne koľko minút ich mám nechať v trúbe Hambím sa ?

Suzii dňa 25.11.2012 - 18:18

Tento recept som skusala minuly rok po prvykrat a bol vynikajuci, medovnicky vonave a makke hned po upeceni Tlieskam Tento rok sa ide piect znova Áno Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

Smartix dňa 30.12.2012 - 17:59

Vyskúšané, chuťovo fantastické Úsmev Zmekli keď sme dali pokrájané jabĺčka a mäkké sú doteraz Úsmev Objímam