reklama

Mäkké medovníčky

Pridal/a anazuz1299 dňa 12.08.2010 - 17:27 - Recepty anazuz1299
Mäkké medovníčky, Medovníkové cesto - recepty, anazuz1299

anazuz1299


Mäkké medovničky

Ingrediencie
600 gramov hladká múka
300 gramov práškový cukor
200 gramov med
150 gramov maslo
3 kusy vajíčka
2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
1 kus perníkové korenie
Ešte potrebujeme:
  trocha Cera
1 kus vajce
Postup

Všetko spolu zmiesime, vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky aspoň na 24 hodín.

Plech potrieme Cerou ,vykrajujeme 3-4 cm medovníčky, pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.

Po upečení potrieme rozšľahaným vajcom. Sú mäkučké hneď po upečení a voňavé.

Dúfam, že sa vám bude recept páčiť a medovníčky budú chutiť.:-) Sú vhodné na zdobenie ak sa dovtedy nespapajú:-)

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama



Komentáre

ja si ale myslím,že perníčky v prvom rade nesmieme dlho piecť,ak ich urobíme moc tmavé,tak ani takýto receptnám nepomôže.Takže milé žienky,pečieme len do bledo ružova,nie do tmavo hneda.

tak, to je pravda. Já jsem měla perníky vždy tvrdé, ale začala jsem je píct míň a mám je krásně měkké. A když dělám větí, svícny a pod. tak to upeču víc, aby se nelámaly. Jinak peču pořád ze stejného těsta. Všechno. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

alager, Po, 18.10.2010 - 22:37

Fakt to asi nie je ani tak v recepte, ale v tom pečení. Každý recept má čo to do seba, záleží, komu čo vyhovuje, ako sa mu s daným cestom robí, ale 100 % úspechu je v správnom a peknom upečení. No toto sa mi ešte nie vždy vydarí. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

neboj,vydarí sa,čo si myslíš,že mne sa všetko vždy vydarí...a nie som sama....

Musim sa tiež "pochváliť", že som spravila veľmi chutné a mäkučké perníky, ale zdobenie bolo úbohé.Darmo sa budem vyhovárať na polevu, že bola hrudková a nešlo mi to vytláčať cez prepichnutý sáčok ani cez striekačku. Myslím, že na zdobenie nestačí len grif ale musia k tomu byť aj umelecké vlohy.
Dámy máte môj obdiv, a závidím vám vašu trpezlivosť. gabriela

heja, St, 01.12.2010 - 22:13

chcem sa vás dievčatá spýtať akú hladkú múku dávate do medovníčkov?
Hladkú špecial 00, alebo obyčajnú.Alebo je to jedno?

Ja si miešam pol na pol...robím to tak už dlho a celkom sa mi to darí...Mrkám

Lorna, Ne, 12.12.2010 - 22:55

Heja, do medovníkov je vhodná obyčajná T-650..Mrkám

Piekla som vaše medovničky zabudla som dat do cesta vajca boli užasne už sme zjedli dakujem za recept. musim piest znova a vajca nedam EditaChichocem sa Slnko

tento recept som skúšala už aj minulý rok a bol VYNIKAJÚCI Bozkávam len si už nepamätám ako dlho som ich nechala piecť... viete mi poradiť približne koľko minút ich mám nechať v trúbe Hambím sa ?

Suzii, Ne, 25.11.2012 - 18:18

Tento recept som skusala minuly rok po prvykrat a bol vynikajuci, medovnicky vonave a makke hned po upeceni Tlieskam Tento rok sa ide piect znova Áno Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

Vyskúšané, chuťovo fantastické Úsmev Zmekli keď sme dali pokrájané jabĺčka a mäkké sú doteraz Úsmev Objímam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama