Použiť sa dá krabička z kartónu, plechová , sklená miska....proste čo nie je z plastu. Obalíme ju do alobalu, potrieme Cerou, potiahneme medovníkovým cestom (hrúbka asi 3-4 mm), vytlačíme prebytočný vzduch(aby sa netvorili výdute). Okraje si orežeme nožom asi 0,4cm od okraja misky(cesto nám zväčší objem).Dáme piecť na 150°C asi 15-20 min. podľa veľkosti.Upečené potrieme vajíčkom(1 žľtok+1/2 bielka+ 30 ml trvanl.mlieka).Plochy budú pekné lesklé.Pred pečením medovník nepotieram.
Po vychladnutí nechám vyzrieť a zdobím bielkovou polevou.
Komentáre
parada
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
ak este mozem drobnu radu-orezavat cesto sa da hladkym kolieskom na krajanie pizze-mne sa to robi lepsie ako s nozikom
aj vykrajovat vacsie veci z cesta-nech sa vsetko dari ako ma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
super postup
aj ja používam koliesko na krájanie pizze, je to super vecička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
si veľmi zlatá Mišička, že si nám to tu takto názorne ukázala, VĎAKA
ale mňa tiež zaujala tvoja zástera
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
môjho manžela tiež
,tú som si kúpila, aby sa na mňa nehneval keď pečiem
,vždy ho obmäkčí....len neviem dokedy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
super postup,tak to aj ja robim-najdem vsetko co sa da-plechove,porcelanove a skusam upiect
