Zuzliak
Tento recept je fantastický, lebo medovníčky sú mäkké nie len po upečení, ale ostávajú mäkké po celé 3 mesiace.
200 | gramov | med |
600 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | margarín |
3 | kusy | vajce |
3 | čajové lyžičky | škorica mletá |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
Zmiešaj všetky ingrediencie do cesta a nechaj v chladničke cez noc odpočinúť.
Počas pridávania medu do cesta lyžicu vždy riadne očistite od medu, aby sa ho do cesta nedostalo viac ako je potrebné.
Nasledujúci deň cesto rozváľaj na hrúbku 5 mm a formičkami povykrajuj koláčiky.
Ulož ich na formu na pečenie, potri ich rozšľahaným vajcom, prípadne ozdob orieškom, cukríkom, alebo ich nechaj bez dekorácie. Peč pri 180°C do čokoládovo-hneda.
Po vychladnutí ich prípadne ozdob tradičným spôsobom; t.j. vymiešaj bielko s cukrom, vzniknutou glazúrou naplň mikroténový sáčok, v rožku sprav dierku a môžeš zdobiť.
Komentáre
Hrozny recept. Medovniky maju chut a texturu pilin. Vyvarujte sa mu!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Keď tak pozerám na recept, pečiem podľa podobného, akurát dávam len 1 čajovú lyžičku sódy bicarbony, alebo1 perníkový prášok do pečenia a pridávam 200g práškového cukru. Pečiem ich relatívne krátko 8 -9 minút, podľa toho aké je hrubé cesto. Sú mäkké a chutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
toto mi bolo treba! ďakujem!!! ♥