reklama

Medovníčky hneď mäkké

Pridal/a Zuzliak dňa 23.11.2012 - 13:50 - Recepty Zuzliak
Medovníčky hneď mäkké, Medovníkové cesto - recepty, Zuzliak

Zuzliak


Tento recept je fantastický, lebo medovníčky sú mäkké nie len po upečení, ale ostávajú mäkké po celé 3 mesiace.

Ingrediencie
200 gramov med
600 gramov hladká múka
150 gramov margarín
3 kusy vajce
3 čajové lyžičky škorica mletá
2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
1 čajová lyžička perníkové korenie
1 čajová lyžička citrónová kôra
Postup

Zmiešaj všetky ingrediencie do cesta a nechaj v chladničke cez noc odpočinúť.

Počas pridávania medu do cesta lyžicu vždy riadne očistite od medu, aby sa ho do cesta nedostalo viac ako je potrebné.

Nasledujúci deň cesto rozváľaj na hrúbku 5 mm a formičkami povykrajuj koláčiky.

Ulož ich na formu na pečenie, potri ich rozšľahaným vajcom, prípadne ozdob orieškom, cukríkom, alebo ich nechaj bez dekorácie. Peč pri 180°C do čokoládovo-hneda.

Po vychladnutí ich prípadne ozdob tradičným spôsobom; t.j. vymiešaj bielko s cukrom, vzniknutou glazúrou naplň mikroténový sáčok, v rožku sprav dierku a môžeš zdobiť.

Výnos
90 kusov
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút




Komentáre

Kamila, Ut, 18.12.2018 - 16:42

Keď tak pozerám na recept, pečiem podľa podobného, akurát dávam len 1 čajovú lyžičku sódy bicarbony, alebo1 perníkový prášok do pečenia a pridávam 200g práškového cukru. Pečiem ich relatívne krátko 8 -9 minút, podľa toho aké je hrubé cesto. Sú mäkké a chutné.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama